VENKO

Peatdigger Chloe

Synt. 11.2.2015
Isä: Vallhunden Tom
Emä: Fly
Kasvattaja: Anne-Maria Riihimäki

Väri: sininen tricolour
Korkeus: 48cm
Paino: n. 13.8kg

Venko on 4-vuotias,vilkas narttu, joka elää kolmen koiran laumassa ollen iältään keskimmäinen. Lauman vanhin on 9-vuotias bc-uros ja nuorimmainen Venkoa vain 10kk nuorempi walesinterrierinarttu. Terrieri yrittää ajoittain haastaa Venkoa, mutta se ei Venkoa haittaa. Lauma toimii hyvin yhteen ja kaikki leikkivät keskenään. Venko on laumassa äärettömän helppo, vaikkakin se pitää tarkan huolen, että saa osansa huomiosta. Silloin se tunkee väliin nuolemaan.

Venko on pennusta asti ollut aina tilanteen tasalla ja ymmärtänyt mitä siltä toivotaan, jo ennen kuin asioita on sille opetettu. Se onkin pehmeä ja herkkä koira, joka peilaa vahvasti minuun ja  laumaansa. Jännittäviin tilanteisiin se reagoi ottamalla asioista selvää mahdollisimman nopeasti.

Agilitystä oli ehkä tarkoitus tulla ykköslajimme, mutta Venkon ollessa vasta pentu, aloitin työni ohessa paljon treeniaikaa vaativat ammatilliset hajukoiraohjaajaopinnot, joissa Venko toimi työparinani. Opintojen myötä Venkosta tuli rahakoira, joka  tätä nykyä työskentelee kipuhajujen parissa. Hajutöitä tehdessään vilkas koira rauhoittuu ja keskittyy tehtäväänsä.

Agility on jäänyt hajuhommien ja loukkaantumisen takia vähemmälle. Venkolle tuli loukkaantumisen seurauksena iliopsoas-jänteen tulehdus, jota paranneltiin pitkään. Venko kisaa pikkumaksi 2 -luokassa, josta sillä on yksi 0-tulos. Se on nopea ja toisaalta hyvin kuuliainen. Rytmittäminen onkin ollut haasteemme.

Lapsia ja ylipäätään ihmisiä Venko rakastaa. Joskus (aika usein) menee jopa vähän överiksi nuolemisen kanssa. Venko on sisarhentosininen, joka pesisi mielellään lauman koirien korvat ja terrierin parran.

Lampailla Venko on käynyt joitain kertoja ja on osoittanut niihin kiinnostusta.


Videoita Venkosta agilityssä:
Venko 22.7.2018

PEATDIGGER C-pentueen pentublogi (täällä mm. videoita Venkon vanhemmista)


Venko 8 vko


Venko 11 vko
Kuva: Rita Larjava


Kuva: Bore WannerVenko hajuetsinnöissä


Viikko täynnä kokemuksia

Pennuilla on ollut aktiivinen viikko. Alkuviikolla joukko kävi eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutettavina. Harvinaisen reipas pentue kuul...