torstai 25. huhtikuuta 2019

Kolmiviikkoisten kuulumisia

Pentujen hurja kehitys jatkuu. Pari päivää sitten he muuttivat pentulaatikosta pieneen aitaukseen, jossa jo kovasti jaloitellaan ja harjoitellaan leikkimistä. He ovat nyt maistelleet jo jauhelihaa ja tänään saavat maistella myös matolääkettä. Joey ja Jill ovat varsinaisia imureita mitä tulee jauhelihaan. Tänään tunsin ensimmäistä kertaa, että hampaat ovat jo osittain puhjenneet. 

Ensimmäisten viikkojen aikana olen näille pennuille toteuttanut Bio Sensor -ohjelmaa (lisää tietoa linkistä), jossa pienillä harjoitteilla tuetaan pennun hermoston kehittymistä. Ohjelmaa tulisi toteuttaa 3-16 vuorokauden iässä. Meillä tämä hoksattiin aloittaa vasta 4 vuorokauden kohdalla. Ohjelman avulla voidaan vaikuttaa mm. pennun stressinsietokykyyn ja vastustuskykyyn. 

Tässä kuvia kolmiviikkoisista. Etujalkojen karva ja naamakarvat punertavat pennuilla - emän maito on tässä kohtaa vaikuttanut karvan väriin. Osa pennuista ehti vähän jo nukahtaa kuvausvuoroaan odotellessa ja se näkyy kuvissa. 


JILL

JOEY

JOEY

NESS

NESS

PHOEBE

PHOEBE

PRIYA

PRIYA

ZAC

ZACViikko täynnä kokemuksia

Pennuilla on ollut aktiivinen viikko. Alkuviikolla joukko kävi eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutettavina. Harvinaisen reipas pentue kuul...